140 litrov piva, 14-hodinové čakanie na autobus a 4% kravy

140 litrov piva, 14-hodinové čakanie na autobus a 4% kravy

2015 Infografika

Takže, až niekedy dostanete skvelý nápad typu “čo keby som si len tak zapisoval hlúposť, ako napríklad to, koľko piva vypijem, aby som sa na konci roka mohol pozrieť na výsledné číslo,” pripravte sa na to, že vás to zhruba po mesiaci úplne prejde. Ja som začal tretieho januára minulého roku. Potom som si povedal, že keď si už zapisujem to, tak si budem zapisovať aj niečo iné – napríklad to, koľko toho denne prespím. A keď si už zapisujem to, tak si môžem už rovno zapisovať aj to, koľko času trávim čakaním na autobus.

Všetko veľmi dobré a produktívne nápady.

The only difference between screwing around and science…

Zhruba tak v polovici februára som si povedal, že keď už som s tým začal, tak to aj dokončím, lebo inak by som bol nervózny z toho, že som to nedotiahol do konca. Tak som teda pokračoval… Čo najpoctivejšie si zapisoval tieto dôležité veci do mojej dôležitej tabuľky.

Tretieho januára 2016 som to všetko slávnostne spočítal a viete čo? Nič. Absolútne nič to so mnou neurobilo a môžem bezpečne povedať, že informácia, že som za rok 2015 vypil 140,5 litra piva je pre mňa úplne a totálne anti-klimatická. Podobne na tom bola aj väčšina ostatných údajov. Fitko – 67 hodín… No, mohlo to byť viac. Čakanie na autobus (za necelého pol roka, čo som ním chodil) – 14 hodín… No, hromadná doprava v Bratislave nie je nič moc… Wow, brutálne nová a šokujúca informácia.

Spánok – 2158 hodín. To by mohlo byť 449,1 ciest na mesiac a späť vlakom. Alebo pozerať trilógiu Pána Prsteňov v rozšírenej verzii aj s titulkami 178 krát. (Áno, počítate správne, na mesiac je to bližšie ako z Bratislavy do Košíc. Zhruba o vzdialenosť, ktorú som v roku 2015 zabehol.) Alebo vypočutie si Dark Side of the Moon 3011 krát.

52,3% roku 2015

Je to skrátka tak. Keď som všetky tieto veci spočítal nebol to žiaden výbuch radosti, šťastia ani šoku. Pretože sú to proste len čísla a celé by sa to dalo zhrnúť ako celkom dôsledné a náročné cvičenie disciplíny a odhodlania. A začínal som s tým byť viac-menej stotožnený… Kým som sa trochu viac nezamyslel.

Pretože okrem toho, že sa môžem ľuďom chváliť touto super infografikou a písať o tom, že som prespal jeden z najlepších albumov od Floydov 3011 krát, je v tom celom predsa len zopár minimálne zaujímavých dát.

Prespal som štvrtinu roka, pätinu prerobil… Ostalo mi 4567 hodín. No, bol som v tom fitku a… A… Niekde tam bude tých 140 litrov piva a 4% percentá kravy, ale aj ak spočítam tieto veci a poviem si, že jedno pivo mohla byť tak pol hodina a jedna porcia kravy ďalšia pol hodina, tak je to stále len necelé štyri percentá z tých 4567 hodín.

To je 190 dní, ktoré som neprespal, nepracoval, nebol vo fitku, nehovoril vtipné veci, nehral stolové hry a nečakal na autobus. Áno je to čas, ktorý je rozbitý medzi cestovanie autobusom a ranné vstávanie a pranie ponožiek, ale som si takmer istý, že som minulého roku pral menej ako 190 krát a to ranné vstávanie tiež nebolo také dramatické.

Takže asi najsprávnejšia otázka na konci celého tohto celého asi je: Mrháme časom?

Napríklad robením tabuliek a písaním takýchto blog postov…

2015 Infografika